Året der gik

Året der gik

2017 blev et godt år i Coding Pirates Kolding!

I 2. sæson (fra februar til sidst i maj) deltog vi i landets første Coding Pirates Robot-turnering på Danfoss Univers. Her skulle det vise sig, at en pirat fra vores afdeling tog sejren og pokalen med hjem til vores afdeling i Kolding – og sikke en oplevelse vi fik ud af det.

I Coding Pirates Danmark er der sket store forandringer. Martin Exner, tidligere formand for CP DK er gået af som formand, og efterlader posten som overkaptajn til Louise Overgaard, der har været med siden starten. Det ærgrer mig selvfølgelig, at vi mister vores stifter og gode formand Martin, men jeg er meget tryg ved at det nu skal være Louise, som leder os ind i fremtiden.
Louise har blandt andet hjulpet mig helt tilbage, da jeg selv var frivillig i Århus, og siden hen hjulpet mig med at få skabt min lokal-afdeling hos os. Der er ingen tvivl om, at med Louise som overkaptajn, går Coding Pirates Danmark en lovende fremtid i møde.

Vores lokalbestyrelse blev helt ændret tilbage i maj, hvor vi afholdte vores årlige generalforsamling. Vi fik stiftet en aktiv og meget engageret bestyrelse, der efterfølgende nu er med til at skabe de bedste rammer for vores pirater i Coding Pirates Kolding. Foreningsarbejde fungerer bare bedst, når alle er engageret, og viser interesse for at skabe de bedste rammer for piraterne!

3. sæson (fra september til nu) skulle vise sig, at vi har fået et stærkt mandskab af frivillige ombord i afdelingen på Skanderup, bestående af dygtige og engagerede elever fra Skanderup Efterskole. Det fortæller mig en tydelig historie om, at de muligheder vi har i vores Skanderup afdeling fungerer så optimalt, som den overhovedet kan lige nu. Og det er fantastisk at være kaptajn til! I næste sæson vil der kommer yderligere et par elever til som frivillige, der ønsker at være med til at drive vores lokalskib.

Og! Intet mindre end fantastisk er det, at vi nu også fik startet 1. sæson i Coding Pirates NICOLAI-Komplekset, hvor de lidt ældre pirater opholder sig. Klubben har haft en forrygende start, og har endt deres sæson med at hjemkøbe de sejeste kode-trøjer. Jeg er sikker på, at næste sæson også bliver en succes hos dem!

I Coding Pirates Kolding har vi året igennem haft ca. 70 deltagende pirater i klubben, og det ser jeg som flot tal i vores lokalområde. Det er min forventning, at vi kommer over 100 deltagende pirater i 2018, og det er til dels på grund at en flok dygtige frivillige, som står klar til at drive skibet fremad.
Desuden er det mig en stor glæde at kunne meddele, at det ser ud til, at vi igen kan undgå ventelister i vores afdelinger i 2018 – Sådan!

GENERALFORSAMLING d. 14. marts kl. 19-21(?).
Vi livestreamer fra begge vores afdelinger i år, således man har muligheder for at være med hjemmefra. I forhold til vores pirater, er det tanken i år, at alle børn og unge inviteres med til generalforsamlingen, og kan dermed få lov til at afgive en stemme på forskellige punkter under mødet. Vi vil forsøge at gøre vores klub eksemplarisk på det, at drive en demokratisk klub, hvor alle har indflydelse. Det bliver både sjovt, skørt og spændende, når vi i år laver en alm. CP aften om til en aften med valg og beslutninger om fremtiden.

Afslutningsvis vil jeg minde alle om vores hjemmeside www.cpKolding.dk, hvor der ligger både artikler, billeder/videoer og meget andet spændende fra klubberne.

Dertil vil jeg selvfølgelig lige dele atter engang vores lokale robot-turnering på Skanderup:

Vi ser frem til en ny lokal-turnering, med flotte præmier i 2018, inklusive billetter til at komme med til Danfoss Univers robotturnering. Det kan kun blive godt!

Læs om kommende vigtigste datoer og perioder til din Coding Pirates Kalender for 2018:

Generalforsamling CPDK

3. Marts 2018

Lokale generalforsamlinger

15. Marts – Juli 2018

BørneIT konference

5./6. Maj 2018 (sandsynligvis)

Coding Pirates på Folkemødet

14.-17. Juni

Summercamp

Slut juli/start August 2018 (dato ikke fastsat)

Kaptajn- og bestyrelsesweekend

3./4. November 2018

Game Jam

November 2018 (dato ikke fastsat)

Robot-turnering Danfoss U

Dato er endnu ikke blevet fastsat……

De bedste jule- og nytårshilsener fra kaptajnen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *